Forum

Beroende på hur aktiv du vill vara i skalabåtklubbens forum kan du välja en av tre behörighetsnivåer:

- Klubbmedlem
- Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem
- Besökare som endast vill läsa

Klubbmedlem

För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som fullvärdig klubbmedlem >

Bli medlem >


Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem

För att göra egna inlägg och vara aktiv i diskussioner behöver du vara "Registrerad forumanvändare". 

Denna registrering ger dig tillgång till tex byggloggar och byggteknik, men inte till klubbens interna forum. För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som "Registrerad forumanvändare" >

Bli registrerad forumanvändare >  


Besökare som endast vill läsa

Du som varken är medlem eller registrerad forumanvändare kan endast läsa i vårt forum, tex byggloggar och byggteknik. Du kan inte bemöta andras inlägg, inte heller skapa egna ämnestrådar. I fall du önskar komma i kontakt med en specifik medlem, använd kontaktformuläret:

Kontakta klubben >

 

Månadsmöte onsdagen den 7 sept 2016

  • Olle Hjortsberg
  • Olle Hjortsberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mer
6 år 3 veckor sedan #1360 av Olle Hjortsberg
Månadsmöte onsdagen den 7 sept 2016 skapades av Olle Hjortsberg
Höstsäsongens första månadsmöte startades som brukligt med fika och bulle. Fikat fick denna gång ta lite längre tid än vanligt då vi skulle invänta Hans A:s broder Mats F som var något försenad. Dessvärre visade det sig att Mats har en arbetsgivare som inte har någon förståelse för hobbyverksamhet utan kräver att arbetet ska gå i första hand. Tyvärr kunde Mats inte komma så vi fick stuva om programmet lite grann.
Rapporten från Sjöhistoriskas modellhelg sa att arrangemanget var lyckat och att det var full fart på Provapåbåtarna.
Förberedelserna för Hobbymässan har börjat och då vi inte har tillgång till någon bassäng så blir det bara vi och Flaskskepparna som delar i montern. Hasse A visade ett första förslag på monterutformning. Önskan är att vi visar många pågående byggen.
Hasse har också tagit fram en prototyp på transportabel brygga som testades på Modellhelgen. Förslaget gillades av mötet och många tips till utveckling diskuterades.
Frågan om att vid vissa tillfällen ha en manöverbana i Frösundaviksdammen börjar närma sig sin lösning. Lasse B visade hur en bana kan ordnas och betonade att tanken är att göra körningarna roligare och att öva upp manöverkunskaperna. Ev tävlingsverksamhet hoppar vi över. Lasse och Fredrik Z ska undersöka möjligheterna att ev överta/låna vilande banor från andra klubbar.
Nästa månadsmöte är onsdagen den 5 oktober.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.057 sekunder

Hänt sedan sist

Båtmöte söndag 18 september

Trevlig höstkörning med ett femtontal fartyg.

Nybliven medlem styrde sin legobåt med mobilen - fascinerande teknik!

Sjöhistoriska Muséets Modellhelg 3-4 september

Utställning och körning i bassäng, många besökare som såg oss i Kungsträdgården dök upp för att få provköra! En ny publik alltså, jättekul!

Lördagens kyla och tjejmil till trots hade vi en strid ström av besökare, frågor och ivriga provapåkaptener, samt egen manövrering i den vackert vägfärjegula bassängen! Söndagen bjöd på sol och värme, och även då gott om besökare. Trevligt att vi och museet är i gång igen!Stockholms Kulturvecka - helgen 20-21 augusti 

Otroligt fantastisk publik, vi har aldrig i vår snart 25-åriga historia haft en sån här respons med ickeinvigda besökare i vår kreativa hobby. Bilder finns under "Se evenemangen" här på vår hemsida, precis som alla andra körningar.
 

Byggtipsartiklar

Här samlar vi byggtips av allehanda slag från olika media.

Byggtipsartiklar >

Forumets senaste inlägg