Forum

Beroende på hur aktiv du vill vara i skalabåtklubbens forum kan du välja en av tre behörighetsnivåer:

- Klubbmedlem
- Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem
- Besökare som endast vill läsa

Klubbmedlem

För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som fullvärdig klubbmedlem >

Bli medlem >


Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem

För att göra egna inlägg och vara aktiv i diskussioner behöver du vara "Registrerad forumanvändare". 

Denna registrering ger dig tillgång till tex byggloggar och byggteknik, men inte till klubbens interna forum. För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som "Registrerad forumanvändare" >

Bli registrerad forumanvändare >  


Besökare som endast vill läsa

Du som varken är medlem eller registrerad forumanvändare kan endast läsa i vårt forum, tex byggloggar och byggteknik. Du kan inte bemöta andras inlägg, inte heller skapa egna ämnestrådar. I fall du önskar komma i kontakt med en specifik medlem, använd kontaktformuläret:

Kontakta klubben >

 

Skänkes

Mer
2 år 6 månader sedan #2964 av Kjell Rothin
Svar från Kjell Rothin i ämnet Skänkes
Upphämtad, Tack Christer

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Christer Eklund
  • Författare till inlägg
  • Offline
  • New Member
  • New Member
Mer
2 år 6 månader sedan #2963 av Christer Eklund
Skänkes skapades av Christer Eklund
Jag skänker en komplett byggsats Robbe Smaragd nr. 1076 komplett med köl nr. 1078 och två maströr, längd 1800 och 2000 mm till den klubbmedlem som kan bygga den. Maströren är inte exakt den profil som visas på ritningen men de är så lika att de borde kunna användas utan problem. Det är en stor och mäktig modell, längden är 1,38 m och total höjd med monterad mast 2,2 meter. En kraftig segelvinsch finns också. Komplettera med en tvåkanals radio. Kartongen har måtten 1450x450x300. Vikten ligger på 12 kg så den är inte lätthanterlig och det är därför jag till slut har accepterat tanken att låta någon annan ta över den. En som har sjötomt med egen brygga kan utnyttja den optimalt, den är för besvärlig att transportera i min Nissan Micra.
Någon seriös medlem i Skalabåtklubben kan få överta den gratis. Det är ingen leksak för småbarn men man kan använda den för att lära sig seglingens ädla konst. Om någon utanför klubben vill ha den så kan vi diskutera priset. Grejorna finns i Enköping där de kan avhämtas efter överenskommelse.
/Christer Eklund 0739 355 025 christer.eklund (at) mbox.lidnet.se

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.089 sekunder

Hänt sedan sist

Månadsmöte onsdag 2 november

Vid spontansnacket bläddrade vi nostalgiskt i 2003 års 892 sidor tjocka Graupnerkatalog, medlemmen Göran delade med sig av sin 0,05mm tjocka (tunna!) rostfria tråd, och Hasse hade med sig två olika vattenjetaggregat och sin Condor 9.

En snabbfärja som illustration till kvällens föredrag av Ralph Axelsson: "Från nörderi till rederi" - hur tonårsintresset för tidtabeller ledde till pionjären Seat24, snabbfärjan Gotlandsbåten och numera snabbfärjerederi i Medelhavet.


Månadsmöte onsdag 5 oktober

Under spontansnacket kikade vi på elastisk supertunn riggtråd och små dioder och diodarmaturer från tyska Viessmann.

Lasse B höll ett intressant föredrag om Jacques Costeau och hans forskningsfartyg Calypso. Costeau var först i världen med att filma under vattnet, och hans nydanande filmer fick flera oscarspris. 

 

Sjöhistoriska Muséets Modellhelg 3-4 september

Utställning och körning i bassäng, många besökare som såg oss i Kungsträdgården dök upp för att få provköra! En ny publik alltså, jättekul!

Lördagens kyla och tjejmil till trots hade vi en strid ström av besökare, frågor och ivriga provapåkaptener, samt egen manövrering i den vackert vägfärjegula bassängen! Söndagen bjöd på sol och värme, och även då gott om besökare. Trevligt att vi och museet är i gång igen!

Byggtipsartiklar

Här samlar vi byggtips av allehanda slag från olika media.

Byggtipsartiklar >

Forumets senaste inlägg