Forum

Beroende på hur aktiv du vill vara i skalabåtklubbens forum kan du välja en av tre behörighetsnivåer:

- Klubbmedlem
- Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem
- Besökare som endast vill läsa

Klubbmedlem

För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som fullvärdig klubbmedlem >

Bli medlem >


Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem

För att göra egna inlägg och vara aktiv i diskussioner behöver du vara "Registrerad forumanvändare". 

Denna registrering ger dig tillgång till tex byggloggar och byggteknik, men inte till klubbens interna forum. För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som "Registrerad forumanvändare" >

Bli registrerad forumanvändare >  


Besökare som endast vill läsa

Du som varken är medlem eller registrerad forumanvändare kan endast läsa i vårt forum, tex byggloggar och byggteknik. Du kan inte bemöta andras inlägg, inte heller skapa egna ämnestrådar. I fall du önskar komma i kontakt med en specifik medlem, använd kontaktformuläret:

Kontakta klubben >

 

Månadsmöte Årsmöte 5 feb 2020

  • Olle Hjortsberg
  • Olle Hjortsberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Admin
  • Admin
Mer
2 veckor 2 dagar sedan - 2 veckor 20 timmar sedan #2897 av Olle Hjortsberg
Månadsmöte Årsmöte 5 feb 2020 skapades av Olle Hjortsberg
Säsongens första månadsmöte inleddes med årsmötet. Mötet genomfördes under sedvanliga allvarliga former och enligt föreslagen dagordning. Efter smärre redaktionella korrigeringar fastställdes verksamhetsberättelse, bokslut, verksamhetsplan 2020 och budget 2020. Revisorn hade gått igenom räkenskaperna och hade en liten redovisning av sitt arbete som fick styrelsen att blekna något. Lyckligtvis avslutade han med att föreslå mötet att utan anmärkning bevilja ansvarsfrihet. Så skedde och styrelsen kunde andas ut.
Det blev omval på avgående styrelseledamöter med tillägget att forummoderatorn nu ska ingå i styrelsen. Eftersom inga motioner eller förslag fanns att ta ställning till slog herr ordföranden klubban i bordet och tackade för visat intresse.
Nu var det Anders E:s tur att berätta hur han gjort för att få ut flera funktioner av en och samma kanal på sändaren. Det blev en liten lektion i datorteknik med ettor och nollor.
Lösningen är fyra vippströmbrytare på sändaren och lite elektronik inne i sändaren. I båten placerar man ett litet kretskort med en sån där liten svart grej med många ben på.
Till den kopplas lite sladdar och en diod och sen ska det förhoppningsvis gå att få ex en lampa att lysa.
De som har funderingar att pröva gör bäst i att kontakta Anders och få det hela förklarat på ett bra och begripligt sätt. Tack Anders för lektionen
Nästa möte är onsdagen den 4 mars då får en berättelse om modellbåtsbygge av skärgårdskryssare.
Bilagor:
Last edit: 2 veckor 20 timmar sedan by Olle Hjortsberg.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.052 sekunder

Hänt sedan sist

Sjöhistoriska Muséets Modellbyggardagar 1 - 2 februari

I år var vi sexton medlemmar som visade olika båttyper ur vår stora båtflotta. Trevligt att flera långväga medlemmar visade sina projekt!

Lasse G från Leksand visade timmerbogseraren Fabbe, även originalet är i Lasse ägo.

Per B från Uppsala visade motorbåten Cougar med ett mycket välgjort Volvo-Penta aquamatic duoprop-drev.

Animor D och Linda S är också Uppsalabor. De visade bl a Ubåt UB-1 och en påbörjad Storö 31, vars förlaga är den i filmen Göta kanal.

"Snabbgående passagerarbåtar" var dioramats tema: Lasse B:s Vaxö och Hasse A:s Passagerarkatamaran och bärplansbåten Sirena.

Arrangemangets ca 2000 besökare visade stort intresse för våra modeller. Många givande möten som nu leder till att medlemsskaram växer lite till.

Årsmöte 5 februari 

Mötet genomfördes under sedvanligt allvarliga former och vi fastställde verksamhetsberättelse, bokslut, verksamhetsplan 2020 och budget 2020. Revisorn gav styrelsen godkänt utan anmärkning - pust! Det blev omval på avgående styrelseledamöter med tillägget att forummoderatorn nu ska ingå i styrelsen.

Inga motioner fanns att ta ställning till, så herr ordföranden slog klubban i bordet och tackade för visat intresse.

Nu var det Anders E:s tur att berätta hur man han får ut fler funktioner ur en och samma kanal på sändaren, utan att använda  digitala köpeswitchar eller mekaniska dito i båten.

Lösningen är att montera fyra vippströmbrytare på sändaren och lite elektronik inuti. I båten placerar man ett kretskort med en sån där svart 0-1-grej med många ben på, lite sladdar och en diod och sen ska det gå att få t ex en lampa att lysa.
Tack Anders för lektionen!

Byggtipsartiklar

Här samlar vi byggtips av allehanda slag från olika media.Byggtipsartiklar >