Forum

Beroende på hur aktiv du vill vara i skalabåtklubbens forum kan du välja en av tre behörighetsnivåer:

- Klubbmedlem
- Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem
- Besökare som endast vill läsa

Klubbmedlem

För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som fullvärdig klubbmedlem >

Bli medlem >


Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem

För att göra egna inlägg och vara aktiv i diskussioner behöver du vara "Registrerad forumanvändare". 

Denna registrering ger dig tillgång till tex byggloggar och byggteknik, men inte till klubbens interna forum. För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som "Registrerad forumanvändare" >

Bli registrerad forumanvändare >  


Besökare som endast vill läsa

Du som varken är medlem eller registrerad forumanvändare kan endast läsa i vårt forum, tex byggloggar och byggteknik. Du kan inte bemöta andras inlägg, inte heller skapa egna ämnestrådar. I fall du önskar komma i kontakt med en specifik medlem, använd kontaktformuläret:

Kontakta klubben >

 

SSHM modellbyggardagar 1-2 feb 2020

  • Olle Hjortsberg
  • Olle Hjortsberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Admin
  • Admin
Mer
2 veckor 3 dagar sedan #2896 av Olle Hjortsberg
SSHM modellbyggardagar 1-2 feb 2020 skapades av Olle Hjortsberg
Traditionsenligt startar vi årets verksamheter med deltagande i Sjöhistoriskas modellbyggardagar. I år var det 16 st medlemmar som visade olika båttyper ur vår stora båtflotta. Trevligt att vi hade med några långväga medlemmar. Lasse G från Leksand visade sin timmerbogserare Fabbe som är en modell av den riktiga båten som Lasse har i sin ego i väl upprustat skick. Per B från Uppsala visade sitt påbörjade bygge av motorbåten Cougar som ska förses med aquamaticdrev med duoprop. Drevet är en mycket fin modell av Volvo-Pentadrevet . Animor D och Linda S är också Uppsalabor och visade sin rika båtproduktion bla Ubåt och påbörjad Storö 31 som ska bli en kopia av den båt som var med i filmen Göta kanal.
Årets diorama bestod av Lasse B:s Vaxö och Hasse A:s Passagerarkattamaran och bärplansbåten Sirena.
Arrangemanget besöktes av totalt ca 2000 besökare som visade stort intresse för våra modeller. Vi fick många givande möten med besökarna och några av dessa har givit att vår medlemmsskara kommer att öka med några till.
Onsdagen den 4 feb startar vi verksamheten med månadsmöte på Skeppsholmsgården och vårt årsmöte.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.067 sekunder

Hänt sedan sist

Sjöhistoriska Muséets Modellbyggardagar 1 - 2 februari

I år var vi sexton medlemmar som visade olika båttyper ur vår stora båtflotta. Trevligt att flera långväga medlemmar visade sina projekt!

Lasse G från Leksand visade timmerbogseraren Fabbe, även originalet är i Lasse ägo.

Per B från Uppsala visade motorbåten Cougar med ett mycket välgjort Volvo-Penta aquamatic duoprop-drev.

Animor D och Linda S är också Uppsalabor. De visade bl a Ubåt UB-1 och en påbörjad Storö 31, vars förlaga är den i filmen Göta kanal.

"Snabbgående passagerarbåtar" var dioramats tema: Lasse B:s Vaxö och Hasse A:s Passagerarkatamaran och bärplansbåten Sirena.

Arrangemangets ca 2000 besökare visade stort intresse för våra modeller. Många givande möten som nu leder till att medlemsskaram växer lite till.

Årsmöte 5 februari 

Mötet genomfördes under sedvanligt allvarliga former och vi fastställde verksamhetsberättelse, bokslut, verksamhetsplan 2020 och budget 2020. Revisorn gav styrelsen godkänt utan anmärkning - pust! Det blev omval på avgående styrelseledamöter med tillägget att forummoderatorn nu ska ingå i styrelsen.

Inga motioner fanns att ta ställning till, så herr ordföranden slog klubban i bordet och tackade för visat intresse.

Nu var det Anders E:s tur att berätta hur man han får ut fler funktioner ur en och samma kanal på sändaren, utan att använda  digitala köpeswitchar eller mekaniska dito i båten.

Lösningen är att montera fyra vippströmbrytare på sändaren och lite elektronik inuti. I båten placerar man ett kretskort med en sån där svart 0-1-grej med många ben på, lite sladdar och en diod och sen ska det gå att få t ex en lampa att lysa.
Tack Anders för lektionen!

Byggtipsartiklar

Här samlar vi byggtips av allehanda slag från olika media.Byggtipsartiklar >