Forum

Beroende på hur aktiv du vill vara i skalabåtklubbens forum kan du välja en av tre behörighetsnivåer:

- Klubbmedlem
- Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem
- Besökare som endast vill läsa

Klubbmedlem

För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som fullvärdig klubbmedlem >

Bli medlem >


Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem

För att göra egna inlägg och vara aktiv i diskussioner behöver du vara "Registrerad forumanvändare". 

Denna registrering ger dig tillgång till tex byggloggar och byggteknik, men inte till klubbens interna forum. För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som "Registrerad forumanvändare" >

Bli registrerad forumanvändare >  


Besökare som endast vill läsa

Du som varken är medlem eller registrerad forumanvändare kan endast läsa i vårt forum, tex byggloggar och byggteknik. Du kan inte bemöta andras inlägg, inte heller skapa egna ämnestrådar. I fall du önskar komma i kontakt med en specifik medlem, använd kontaktformuläret:

Kontakta klubben >

 

Månadsmöte onsdagen den 3 april 2019

  • Olle Hjortsberg
  • Olle Hjortsberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Admin
  • Admin
Mer
1 månad 3 veckor sedan #2660 av Olle Hjortsberg
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Vårt beslut att ha allmänt båtsnack före månadsmötets programpunkter tycks gillas av medlemmarna. Även denna gång var det god uppslutning och mycket snackande.
Vi har också en positiv medlemsutveckling och nu kunde vi hälsa tre nya medlemmar välkomna. Hoppas ni kommer att trivas och få mycket utbyte i vår gemenskap.
Efter kaffet berättade herr ordförande att vi nu har fått inbjudan till Sjöhistoriskas Modellhelg den 31 aug och 1 sept.
Styrelsen har haft möte och bla annat diskuterat att undersöka förutsättningar för att göra en jubileumsbok av alla hittills utgivna klubbtidningar. Mötet tyckte de var en bra idé.
Bra tyckte man också det var att styrelsen ska utreda förutsättningarna för att ev delta på båtmässan Allt för Sjön 2020. Den kommer att ha ett nytt datum 6 - 15 mars vilket gör att det kan öka möjligheterna att ordna monterbemanningen. Ett starkt önskemål är att det blir en bassäng med bra placering i närheten av monterplatsen. Vi hoppas också att Flaskskepparna hänger med på våra tankar.
Charles-Inge G startade sin dator och började visa bilder från sitt plastbåtsbyggarprojekt i skala 1:1. Han hade kommit över en form till snurrebåten Askeladdden som han kapade på mitten och förlängde en meter. Efter mycket plastande fick han med kompisars hjälp ihop en unik liten fiskebåt med inombordsmotor.
Den har med stor framgång använts på västkusten med gott resultat i sjön både som båt och med god fiskelycka.
Christian M visade och berättade om sitt pågående bygge av s/s Mariefred. Basen för bygget är en komplett byggsats. När bygget är helt klart är det inte så mycket kvar av byggsatsdelarna då Christian har gjort massor av förbättringar för att slutresultatet ska bli så skalariktigt som möjligt. Han har haft stor nytta av 3D-printade och laserskurna delar efter egna ritningar.
Ska bli trevligt att se denna fina modell i Frösundavik till sommaren.
Nästa möte har vi onsdagen den 8 maj då kommer Per Jonsson G och visar och berättar om sitt fina bygge av s/s Norrtelje.
Bilagor:
Sidan laddades på: 0.117 sekunder

Hänt sedan sist

Vårdoppa - Utepremiär 12 maj

Härligt väder med ljumna vindar och en svag bris som gav skalenliga vågor på vårt hav i Frösundavik.
Uppslutningen var god, vi var omkring tjugo modellkaptener och flera nya båtar, bla en minimotorbåt på 10cm, en RTR Banckert och en Falmingo, Wentzels gamla goding.

månadsmöte april

Månadsmöte 8 maj

Kvällen var välbesökt redan under försnacket och vi kunde glädjas åt att ha fint främmande från Tyskland, Christian Rex (www.rex-schiffsmodelle.de) som visade några byggsatser, bla Storskär, Wilhelm Tham och Nordstjernan. En som gladdes speciellt var Pelle T som ju är kapten på Storskär 1:1.

månadsmöte

Vi har planer på att förnya vårt förråd av klubbtröjor och mötet önskade att vi också skulle undersöka att skaffa en jacka och en varmare tröja.
Bokprojektet är kostnadsuppskattat och hittills inkomna prisuppgifter ligger långt över tänkt budget. Mötet gav några tips som ska undersökas.

Kvällen avslutades med att Per J G visade sin fina modell s/s Norrtelje och berättade om hur han byggt den. Per visade också en film om hur Norrtelje räddas från skrotning. Hoppas fartyget kommer att kunna ligga kvar lång tid framöver i sin hamn i Norrtäljes hamnbassäng. Nu väntar en bra båtsäsong med fantastiskt väder :-)

månadsmöte

Byggtipsartiklar

Här samlar vi byggtips av allehanda slag från olika media.Byggtipsartiklar >