Forum

Beroende på hur aktiv du vill vara i skalabåtklubbens forum kan du välja en av tre behörighetsnivåer:

- Klubbmedlem
- Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem
- Besökare som endast vill läsa

Klubbmedlem

För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som fullvärdig klubbmedlem >

Bli medlem >


Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem

För att göra egna inlägg och vara aktiv i diskussioner behöver du vara "Registrerad forumanvändare". 

Denna registrering ger dig tillgång till tex byggloggar och byggteknik, men inte till klubbens interna forum. För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som "Registrerad forumanvändare" >

Bli registrerad forumanvändare >  


Besökare som endast vill läsa

Du som varken är medlem eller registrerad forumanvändare kan endast läsa i vårt forum, tex byggloggar och byggteknik. Du kan inte bemöta andras inlägg, inte heller skapa egna ämnestrådar. I fall du önskar komma i kontakt med en specifik medlem, använd kontaktformuläret:

Kontakta klubben >

 

Månadsmöte onsdagen den 6 mars 2019

  • Olle Hjortsberg
  • Olle Hjortsberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Admin
  • Admin
Mer
2 månader 2 veckor sedan #2630 av Olle Hjortsberg
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Denna gång började vi samlas redan vid 18-tiden för att ha lite allmänt båtsnack. Kaffet och bullarna serverades i vanlig ordning innan kvällsprogrammet startade med sedvanlig info.
Vi kan glädjas åt att vi har fått några nya medlemmar och vi är nu 94 st. En av dessa, Kenth Olsson hälsades välkommen med förhoppningen att han ska trivas i vår gemenskap.
På årsmötet berättade Göran Modig om planerad körning i Västervik den 15-16 juli och nu har inbjudan skickats till medlemmarna. Sista anmälningsdag är den 15 mars.
30-31 Mars ordnar LaSkala modellbåtskörning i Aeroseum i Göteborg och vi är inbjudna att deltaga.
Fredrik Zaar tog över och visade bilder och berättade om sitt besök i Portsmouth där han tittade på hur man renoverar gamla träbåtar.
Kvällen avslutades med att Kenth fick massor av mer eller mindre god råd inför sitt bygge av bogserbåten Frej.
Nästa möte är onsdagen den 3 april och då kommer Charles-Inge Gustafsson att visa en film om plastbåtsbygge i skala 1:1 och Kristian Martinsson visar och berättar om sitt pågående bygge av ångaren Mariefred.
Bilagor:
Sidan laddades på: 0.082 sekunder

Hänt sedan sist

Vårdoppa - Utepremiär 12 maj

Härligt väder med ljumna vindar och en svag bris som gav skalenliga vågor på vårt hav i Frösundavik.
Uppslutningen var god, vi var omkring tjugo modellkaptener och flera nya båtar, bla en minimotorbåt på 10cm, en RTR Banckert och en Falmingo, Wentzels gamla goding.

månadsmöte april

Månadsmöte 8 maj

Kvällen var välbesökt redan under försnacket och vi kunde glädjas åt att ha fint främmande från Tyskland, Christian Rex (www.rex-schiffsmodelle.de) som visade några byggsatser, bla Storskär, Wilhelm Tham och Nordstjernan. En som gladdes speciellt var Pelle T som ju är kapten på Storskär 1:1.

månadsmöte

Vi har planer på att förnya vårt förråd av klubbtröjor och mötet önskade att vi också skulle undersöka att skaffa en jacka och en varmare tröja.
Bokprojektet är kostnadsuppskattat och hittills inkomna prisuppgifter ligger långt över tänkt budget. Mötet gav några tips som ska undersökas.

Kvällen avslutades med att Per J G visade sin fina modell s/s Norrtelje och berättade om hur han byggt den. Per visade också en film om hur Norrtelje räddas från skrotning. Hoppas fartyget kommer att kunna ligga kvar lång tid framöver i sin hamn i Norrtäljes hamnbassäng. Nu väntar en bra båtsäsong med fantastiskt väder :-)

månadsmöte

Byggtipsartiklar

Här samlar vi byggtips av allehanda slag från olika media.Byggtipsartiklar >