Forum

Beroende på hur aktiv du vill vara i skalabåtklubbens forum kan du välja en av tre behörighetsnivåer:

- Klubbmedlem
- Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem
- Besökare som endast vill läsa

Klubbmedlem

För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som fullvärdig klubbmedlem >

Bli medlem >


Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem

För att göra egna inlägg och vara aktiv i diskussioner behöver du vara "Registrerad forumanvändare". 

Denna registrering ger dig tillgång till tex byggloggar och byggteknik, men inte till klubbens interna forum. För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som "Registrerad forumanvändare" >

Bli registrerad forumanvändare >  


Besökare som endast vill läsa

Du som varken är medlem eller registrerad forumanvändare kan endast läsa i vårt forum, tex byggloggar och byggteknik. Du kan inte bemöta andras inlägg, inte heller skapa egna ämnestrådar. I fall du önskar komma i kontakt med en specifik medlem, använd kontaktformuläret:

Kontakta klubben >

 

Månadsmöte onsdagen den 6 feb 2019

  • Olle Hjortsberg
  • Olle Hjortsberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Admin
  • Admin
Mer
5 månader 2 veckor sedan #2601 av Olle Hjortsberg
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Säsongens första månadsmöte inleddes med att vi hade vårt årsmöte.
Mötet genomfördes som vanligt under trevliga former,dvs mötet godkände både verksamhetsberättelse och bokslut. Eftersom revisorn inte hittat något att anmärka på så beviljades styrelsen den efterlängtade ansvarsfriheten. I hastigheten fastställdes verksamhetsplanen och budget 2019. Eftersom mötet var på gott humör behölls medlemsavgiften på 250:- oförändrad.
Valberedningen hade efter hårt arbete lyckats övertala ordföranden,sekreteraren och kassören att omväljas på ytterligare två år. Då inga motioner hade inkommit kunde mötets ordförande förklara mötet avslutat och tacka mötesdeltagarna för visat intresse.
Nu vid tog redovisningen av av svaren på decembermötets frågeställningar om månadsmötenas utformning. Styrelsen har noterat att medlemmarna är positiva till mötenas utformning men vill ha mera diskussioner mellan medlemmarna om byggnadsfrågor. Några har framfört att mötena bör börja tidigare men en klar majoritet tyckte att nuvarande starttid kl 19 är bra. Vi ska också uppmuntra till att medlemmarna kan ges tillfälle att visa och berätta om sina pågående byggen. Nu har styrelsen fått en hel del tips att fundera på, allt för att vi ska få våra möten så bra som möjligt. Men kom ihåg att det är medlemmarna som genom aktivt deltagande gör detta möjligt.
Kvällen avslutades med att Kaj W visade bilder från olika arrangemang som klubben deltagit i.
Nästa möte är onsdagen den 6 mars och då kommer Fredrik Z att visa bilder på enelska träbåtar.
Sidan laddades på: 0.070 sekunder

Hänt sedan sist

Millesgården 6 juni

Årets Nationaldagskörning belönades med ett mycket fint väder dvs solsken och mycket varmt. Vi var 21 SSBKare med 28 båtar. Kul att ett par nya medlemmar från Uppsala kunde deltaga!

Som vanligt hade vi våra Provapåbåtar i Poseidons bassäng under säkert överinseende av Julia och Hannes.

Våra båtar fick berättigad uppmärksamhet av besökarna... som tyvärr var något färre en brukligt. Troligen pga kombinationen +28 grader i skuggan och möjlighet till klämdagsledighet. Men vi som körde hade det trevligt och Lidingö kulturförvaltning var mycket nöjda med vår uppvisning.

 

Båtmöte 9 juni 

Dagens väderrapport: solsken, behaglig värme, men blåsigt!

Den hårda vinden gjorde att de mindre båtarna fick stanna vid kaj eller framföras med stor försiktighet. Vår Waxholmsskeppare visade gott omdöme som efter kort körning tog in sin Waxholm 1 till bryggan. Man ska vara försiktig med gamla damer.

En som inte var försiktig var Ivve från Spillersboda som visade upp sitt nybygge en Petterssonracer från 1915 med stora fartresurser. Det gäller dock att ha god kontakt med sin farkost så den inte blir liggande mitt i dammen. Turligt nog hade Lasse B sin stora bogserare i vattnet och kunde med säker hand föra CG till kajen. Efter att alla kontakter sats fast ordentligt blev det fart så det räckte mer en väl. Snyggt bygge.

 

Vi hade fint besök av en Engelsk arkitekt, som på sin fritid (!) tillverkar modellbåtsbyggsatser av hög kvalitet: 

www.linkspanmodels.co.uk

Stort intresse för den planerade byggsatsen av den moderna Waxholmsbåten Dalarö ... och som av en händelse var Dalarös 1:1-skepparen på plats och körde sina minigotlandsbåtar.

Byggtipsartiklar

Här samlar vi byggtips av allehanda slag från olika media.Byggtipsartiklar >