Forum

Beroende på hur aktiv du vill vara i skalabåtklubbens forum kan du välja en av tre behörighetsnivåer:

- Klubbmedlem
- Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem
- Besökare som endast vill läsa

Klubbmedlem

För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som fullvärdig klubbmedlem >

Bli medlem >


Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem

För att göra egna inlägg och vara aktiv i diskussioner behöver du vara "Registrerad forumanvändare". 

Denna registrering ger dig tillgång till tex byggloggar och byggteknik, men inte till klubbens interna forum. För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som "Registrerad forumanvändare" >

Bli registrerad forumanvändare >  


Besökare som endast vill läsa

Du som varken är medlem eller registrerad forumanvändare kan endast läsa i vårt forum, tex byggloggar och byggteknik. Du kan inte bemöta andras inlägg, inte heller skapa egna ämnestrådar. I fall du önskar komma i kontakt med en specifik medlem, använd kontaktformuläret:

Kontakta klubben >

 

Månadsmöte onsdagen den 6 feb 2019

  • Olle Hjortsberg
  • Olle Hjortsberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Admin
  • Admin
Mer
2 månader 1 vecka sedan #2601 av Olle Hjortsberg
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Säsongens första månadsmöte inleddes med att vi hade vårt årsmöte.
Mötet genomfördes som vanligt under trevliga former,dvs mötet godkände både verksamhetsberättelse och bokslut. Eftersom revisorn inte hittat något att anmärka på så beviljades styrelsen den efterlängtade ansvarsfriheten. I hastigheten fastställdes verksamhetsplanen och budget 2019. Eftersom mötet var på gott humör behölls medlemsavgiften på 250:- oförändrad.
Valberedningen hade efter hårt arbete lyckats övertala ordföranden,sekreteraren och kassören att omväljas på ytterligare två år. Då inga motioner hade inkommit kunde mötets ordförande förklara mötet avslutat och tacka mötesdeltagarna för visat intresse.
Nu vid tog redovisningen av av svaren på decembermötets frågeställningar om månadsmötenas utformning. Styrelsen har noterat att medlemmarna är positiva till mötenas utformning men vill ha mera diskussioner mellan medlemmarna om byggnadsfrågor. Några har framfört att mötena bör börja tidigare men en klar majoritet tyckte att nuvarande starttid kl 19 är bra. Vi ska också uppmuntra till att medlemmarna kan ges tillfälle att visa och berätta om sina pågående byggen. Nu har styrelsen fått en hel del tips att fundera på, allt för att vi ska få våra möten så bra som möjligt. Men kom ihåg att det är medlemmarna som genom aktivt deltagande gör detta möjligt.
Kvällen avslutades med att Kaj W visade bilder från olika arrangemang som klubben deltagit i.
Nästa möte är onsdagen den 6 mars och då kommer Fredrik Z att visa bilder på enelska träbåtar.
Sidan laddades på: 0.110 sekunder

Hänt sedan sist

Sjöhistoriska Muséets
modellbyggarhelg 2-3 februari

Vårt diorama välkomnade besökarna till vår monter, denna gång med Mats O:s Apollo och Torbjörn S:s Silja förtöjda vid kajen, tillsammans med skalenlig kajutsmyckning.

I montern hade vi hela vårt register av byggande allt från Arduino, 3-D till ångbåtar och funktionsmodeller.
Trevligt att vi denna gång hade med oss några nya medlemmar.

De som hittade hit på söndagen, trots snöinställda bussar, var kunniga och intresserade med många givande samtal om båtbyggande. Irina S var nog den som hade mest utbyte då hon fick träffa telegrafisten som var med ombord på Stockholm då hon kolliderade med Andrea Doria. Några besökare har också visat intresse att bli medlemmar i klubben. Roligt!Månadsmöte 6 mars

Denna gång började vi samlas redan vid 18-tiden för att ha lite allmänt båtsnack. Kaffet och bullarna serverades i vanlig ordning innan kvällsprogrammet drog igång.

Vi kan glädjas åt att vi har fått några nya medlemmar och vi är nu 94 st. En av dessa, Kenth O, hälsades välkommen med förhoppningen att han ska trivas i vår gemenskap.
Fredrik Zaar tog över och visade bilder och berättade om sitt besök i Portsmouth där han tittade på hur man renoverar gamla träbåtar.

Kvällen avslutades med att Kenth fick massor av mer eller mindre god råd inför sitt bygge av bogserbåten Frej. 

Byggtipsartiklar

Här samlar vi byggtips av allehanda slag från olika media.Byggtipsartiklar >